No public Twitter messages.
Posted by gabriela Posted on Noi - 14 - 2013

A te cunoaşte pe tine însuţi, e începutul tuturor dorinţelor!

intrebari
În urmă cu câteva zile, ochii mei s-au oprit peste câteva cuvinte, pentru ca mai apoi să fiu învăluită cu totul în ceea ce simţeam vizavi de asta şi anume:

„E bine că ai ajuns să-ţi pui întrebări, însă, ce este cel mai important pentru tine nu sunt întrebările în sine, ci starea pe care o ai în clipa când acele întrebări se nasc…”

 Era atât de adevărat pentru mine asta… apoi am început să-mi fac o analiză conştientă a acelor momente în care-mi apăreau întrebările şi nu mare mi-a fost mirarea că ele apăreau în clipele în care aveam impresia că trăiesc cel mai mare haos pe care l-aş fi putut trăi vreodată…

Dar oare, perla cum se naşte, nu tot din ceva brut, din acel bob de nisip care nu face altceva decât să zgârie interiorul scoicii?

Aşa că, după această minunată introspecţie pe care am trăit-o, am realizat câtă mulţumire aduceam, acum, acelor clipe de aparent haos, care nu au făcut nimic altceva decât să mă pună în starea respectivă.

Dacă ar fi să luăm perioadele de linişte ale unui om, când ai ce mânca, ai ce bea, împarţi cu cineva un acoperiş, mai pe scurt, ai nevoile şi necesităţile oarecum acoperite, ajungând într-o zonă în care te simţi confortabil, în care totul curge în monotonie, rutină şi ştii că azi e la fel ca şi ieri, iar mâine e identic cu azi, până când nu apare acel bob de nisip, totul rămâne neschimbat.

Această stare aş denumi-o, ca şi cum, e vara când soarele străluceşte cu putere, şi asta de zile bune în rând, nici un nor nu se iveşte la orizont, pământul s-a încins deja, orice strop de apă căzut chiar şi accidental, este absorbit de pământ, aşa cum nici n-ar fi fost şi pe deasupra nici măcar o adiere suavă de vânt nu se îndură să te răcorească…

Hmmm, vezi tu, starea pe care o primeşti de la un astfel de climat al naturii, e sufocant de-a dreptul. Dar, oare zona de confort, atunci cum e, ce climat dăruieşte ea? Te-ai gândit la ea în ultima vreme? Cât, cum, în ce condiţii?…

A te cunoaste pe tine însuţi, e începutul tuturor dorinţelor.

cunoastere

Pentru că şi eu, ca şi tine, am avut zonă, sau poate chiar mai multe zone de confort, construite cu multă grijă pentru siguranţă… te înţeleg perfect. Am înţeles, că atâta vreme cât nu mă cunosc pe mine îndeajuns, mai întâi, mi-ar fi cu neputinţă să îndrum pe altcineva să se cunoască. E ca şi cum, într-un întuneric beznă,  aş lua mâna unui alt om şi l-aş asigura că o să-l duc exact acolo unde are nevoie… dar unde, când nici eu nu văd?…

Încât citeşti aceste rânduri, sigur, vreun grăunte de nisip, te jenează puţin, deja…

Şi pentru că, orice cotitură a vieţii vine cu o porţie zdravănă de îndoială ataşată, tocmai de aceea, m-am gândit să-ţi spun şi ţie, paşii după care eu m-am ghidat şi care m-au determinat să rămân pe drumul pe care l-am ales la acea cotitură a vieţii mele, care la-nceput părea că este a fi: „nuca-n perete”.

Iar, pentru ca să poţi conştientiza mai uşor, toate răspunsurile notează-le. Pentru asta poţi să începi un caieţel nou, ori o agenduţă, care să fie special create pentru asta, ori… alege tu ce vrei, doar să ai rezultatele pe care  le doreşti!  :)

 1. Identifică ceea ce ai acum în viaţa ta.

 2. Analizează dacă ceea ce tocmai ai descoperit este ceea ce vrei.

 3. Dacă răspunsul nu este DA!… atunci continuă, cu:

 4. Imaginează-ţi chiar ACUM, ce vrei pentru viitorul tău.

 5. Fă o listă care sunt prietenii tăi care te-ar putea ajuta să pui acest PLAN MĂREŢ pe picioare.

 6. Fă-ţi o listă cu tot ce ar fi necesar să aloci pentru acest NOU, cum ar fi: timp, bani, energie, relaţionare.

 7. Acum, ia-le pe rând pe fiecare din lista de la 6 şi priveşte-te în viitor, peste 6 luni, un an, doi ani, depinde cât de lungă este perioada de implementare a noului drum, şi observă care sunt modificările care ar putea să intervină pe acest parcurs, că doar timpul nu se opreşte în loc… cum va curge pentru tine, aşa va fi pentru celelalte elemente.

 8. Analizea-ză, mai apoi impactul ce l-ar avea asupra ta şi dacă asta este ceea ce doreşti cu adevărat.

 9. Daca răspunsul este DA! Atunci totul e în regulă şi potrivit pentru tine, dacă, însă, răspunsul este NU, atunci va fi necesar să reiei paşii de la 2 la 8, iar prima întrebare să fie: oare ceea ce vreau este potrivit pentru mine, acum?

napoleon-hill3

Acum, am încredere că vei reuşi să păşeşti fără sfială în minunatul tău spaţiu interior, pentru a primi răspunsurile de care ai nevoie şi aţi folosi resusele pe care le-ai descoperit!

 Îţi doresc să ai mult spor şi încredere în tine!

Cu drag şi pe curând,

Gabriela

Categories: Căsuţa cu poveşti

2 Responses so far.

 1. Dana spune:

  Gabriela, ce armonios ai sintetizat pasii. Felicitari! Articolul tau se potriveste ca o manusa cu starea de spirit pe care o am azi.


Sponsors