No public Twitter messages.
Posted by gabriela Posted on Iul - 09 - 2013

Bogăţia bucuriei

Drag prieten, îţi dăruiesc acum, cu sufletu-mi plin de emoţie,
împărtăşind cu tine, bucuria ce-o trăiesc acum.
bucurie

De curând, am avut parte de un eveniment deosebit, care mi-a luminat viaţa, care m-a făcut să-nţeleg că a dori nu are nimic în comun cu a ajunge să ai, dacă nu adaugi alături şi acţiunea în direcţia pe care o doreşti.

În ultima vreme simteam că ard de nerăbdare, nu prea ştiam ce anume aşteptam, însă acum ştiu ce anume a ars în mine, era flacăra pasiunii pentru ceea ce fac, pentru ceea ce ştiu că vreau să fac, pentru ceea ce simt că este pentru mine, pentru viaţa mea.

Am făcut cel mai extraordinar lucru pe care l-aş fi putut face vreodată, mi-am făcut un cadou însăşi vieţii mele, am îndrăznit să cred că semnalele pe care le simţeam sunt cele mai bune pentru mine, să îndrăznesc să-mi ridic ochii şi să-mi privesc viaţa ca pe cel mai miraculos dar pe care l-aş fi putut primi vreodată şi astfel, încredinţată că sunt pe drumul cel bun, am dat crezare inspiraţiei, neîndoindu-mă de ea, nici măcar pentru o clipă şi am ales să pornesc plină de încredere în a fi acel cineva pe care mi l-am dorit dintotdeauna.

Îndrăzneşte să crezi în tine, în tot ce primeşti în calea ta, să fii încredinţat că totul este pentru a te duce mai departe… cât de departe? Exact atât cât vei dori chiar TU!

……………………………………………………

Păşeam agale, în prag de seară, pe drumul spre casă, soarele mângâindu-mi obrajii cu razele-i blânde din amurg, o adiere călduţă  de vânt aduse cu ea un miros de iarbă proaspăt cosită… totul mă ducea în urmă cu mulţi ani, când, aşa ca şi acum, eram pe-acelaşi drum, însă cu povara unei decizii greu de luat… atunci…

Uitându-mă acum, în acel timp, retrăindu-l acum, am înţeles distanţa înţelegerii mele faţă de ceea ce atunci, cândva, îmi consuma întreaga fiinţare.  Un sentiment de linişte mă cuprindea, simţind profunzimea schimbării care s-a produs în mine. Dar această schimbare poate fi posibilă doar dacă, în primul rând, îţi doreşti asta şi înţelegi câtă nevoie ai de o schimbare.

Sunt clipe în care simt că nici un cuvânt nu ar putea să-mi aducă atât de mult decât tăcerea. Să stau în linişte cu mine, să contemplu natura, viaţa însăşi. Să aduc recunoaştere profunzimii a tot ce mă-nconjoară… să simt cum vibrez la unison cu tot ce mă-nconjoară.

 

„Nu e nimic mai interesant decât să te întorci într-un loc care a rămas neschimbat ca să îti dai seama cât de mult te-ai schimbat tu.” 

Nelson Mandela
Emerging monarch

Fiecare suntem unici în felul nostru, iar asta se vede, se simte, se aude… Lasă-ţi unicitatea să se manifeste cum ştie ea mai bine. Exteriorul reflectă interiorul, nu invers. Cu cât vei fi mai liniştit, mai plin de încredere, exact asta vei primi de la cei de lângă tine. Lasă-te surprins de clipele magice ale vieţii, de viaţa însăşi.

Căci, cine suntem noi?

Un amalgam din toate evenimentele de până acum, un extras din tot ceea ce până aci am experimentat, iar ca atare, noi acţionăm ori reacţionăm când vine vorba de ceva nou ce se desfăşoară în faţa noastră, automat ştim că doar aşa se poate întâmpla, ştim totul de dinainte… de ce? Pentru că luăm concluziile experimentărilor noastre şi le punem ca un set de legi nescrise, legi personale, după care neghidăm întrega viaţă de atunci în colo.

Dar oare, cum ar fi dacă acea experienţă ai putea să o priveşti drept ceva din care să primeşti ceva bun pentru viitor, asemeni unei resurse, nu din care simţi că ţi-a fost furat ceva, ori ai fost nedreptăţit… Nu-i aşa că ar fi bine?

Dacă aş fi auzit în urmă cu câtva timp acestea, aş fi spus că e ceva contra raţiunii, că e ilogic… acum, însă, sunt de cu totul altă părere. Şi ştii de ce? Pentru că am învăţat să văd partea pozitivă a tuturor lucrurilor din viaţa mea, bogăţia acestora e nemăsurabilă şi asta a fost posibil datorită unor oameni minunaţi, cărora n-am cuvinte să le mulţumesc, care mi-au fost trimişi să-i întâlnesc în calea mea şi de la care am primit ceea ce eu, acum vă dăruiesc vouă, căci ce folos să ai toate comorile pământului dacă eşti tu doar singur cu ele. Vino şi tu alături de mine!

 

Este viaţa ta aşa cum ţi-ai imaginat-o acum 5 ani? Dacă continui aşa, viaţa ta poate să ajungă acolo unde-ţi doreşti peste 5 ani?

Orice răspuns ai da la aceste întrebări, este bun. Important este să să-ţi răspunzi cu sinceritate şi mai ales cu autenticitate.

Ai grijă ce-ţi doreşti căci s-ar putea să se-ntâmple… 😉

 

Cu drag, Gabriela

Categories: Căsuţa cu poveşti

Sponsors