No public Twitter messages.
Posted by gabriela Posted on Ian - 07 - 2015

Fericiţi sau filozofi?

Happy New Year EveryoneCă un nou început de an şi-a croit apariţia, o ştie toată lumea, o simte, o trăieşte…

Şi, ca să încep oarecum precum cândva, Nică din Humuleşti:

– Nu ştiu pentru voi cum a fost anul ce de curând s-a terminat, însă  pentru mine a fost precum un examen nesfârşit… cert e că de fiecare dată când venea câte unul, avea o şi mai mare intensitate şi consistenţă, dar cu toate astea, stând puţin, în ceas de balanţă şi uitându-mă autentic, peste tot tabloul creat, am constatat că dacă aş fi primit astfel de provocări în urmă poate cu un an, ori chiar mai curând, cu siguranţă nu aceleaşi mi-ar fi fost reacţiile, abordările, capacitatea de „digerare” a tot ceea ce a curs peste sau prin viaţa mea.

Vorba aceea a românului: Nu primim mai mult decât putem duce!

Asta înseamnă că fiecare provocare e primită deoarece avem pregătirea necesară de a-i face faţă, că mai picăm lecţia, asta e altă treabă… :))

…………………………………………

De curând, a ajuns la mine o poză (mulţumesc de ea), iar mesajul acesteia l-am împărtăşit şi eu mai departe, la care am primit un răspuns-întrebare:

„Acum eu ce sunt? Înseamnă că sunt filozoafă?” (căci nu e valabilă doar pentru bărbaţi, să ne înţelegem)

 

10887867_404466873049568_1844418616_n

 

Socrate, ştia el ce ştia pe-atunci… însă, e foarte adevărat că în primă fază de cum am primit-o, în mintea mea s-a şi născut întrebarea:

„…cum ar fi oare filozofia fericirii?”…

Şi dacă observăm bine, chiar si cum sunt puse cuvintele una după alta dau sensul că prima dată eşti filozof, abia apoi… te fericeşti.

Cât despre „fericirea filozofiei” n-are nici un farmec – unde am văzut noi filozofi fericiţi? :))

Asta mă duce cu gândul la relaţia din cuplu, la teritoriul care ajunge să fie împărţit, împărtăşit, râvnit poate, contrariat câteodată… sau câte şi mai câte situaţii.

Într-o relaţie poţi avea TOTUL sau NIMIC.

Într-o relaţie poţi dărui TOTUL şi să primeşti NIMIC.

Într-o relaţie poţi face TOTUL şi NIMIC să nu fie perceput.

Dar, oare de unde ar avea lumea altfel filozofi, dacă oamenii nu s-ar căli chiar prin asemenea situaţii în care un om ORI  îşi foloseşte puterea interioară pentru a înţelege mai mult despre el şi viaţa lui (şi uite drumul spre filozofie)… ORI, alege să folosească puterea fizică şi/sau verbală în încercarea disperată de a domina (şi ăsta e un drum, e drept, însă duce într-o cu totul altă direcţie…)?
Şi, uite-aşa, timpul se prelinge peste noi şi ne trezim ori filozofi, ori fericiţi, ori… cine ştie?
 Feliz salida y entrada de Año ✩↗⁀↘‿↗✩↗⁀↘‿↗✩
Să vă fie bine!
Un An Nou în care să simţiţi că existaţi, că aveţi un rost pe lumea asta, că aveţi oricând posibilitatea de a alege ceva nou în manifestarea vieţii ce curge prin voi!
Cu drag şi pe curând, Gabriela!

P.S. – Împărtăşeşte şi tu:

– Pentru tine cum a fost 2014? Te simţi mai fericit ori mai filozof? :)

Categories: Căsuţa cu poveşti

One Response so far.

  1. Stretch spune:

    …das wäre unser “PLAN B” um dem tristen Alltag zu entkommen. Mal nicht in der Mittagspause an der &#RB20;F8ITTEN2UDE” stehen, sondern einfach mein “LAZOR SWORD” einpacken, die “LITTLE BOOTS” zuschnüren, meinen “BOY” an die Hand nehmen & ab geht`s auf diese mega Sause


Sponsors