No public Twitter messages.
Posted by gabriela Posted on Ian - 29 - 2013

Îndoiala

 

indoiala

„Dacă n-ai vrea să fii decât fericit, ar fi uşor;

dar vrei să fii mai fericit decât alţii şi asta este aproape întotdeauna greu,

pentru că suntem încredinţaţi că ceilalţi sunt mai fericiţi decât în realitate.”

                                      Charles de Secondat, baron de Montesquieu

 

Oare ce trebuie să se întâmple să ne vedem valorile noastre? 

Nu aţi observat că de câte ori rostim, chiar şi numai în gând, că colegul, vecinul sau cine o fi, e bun… mai bun ca mine…, instant simţim cum inferioritatea ne curpinde, şi ne ia în braţe strâns pentru ca mai apoi să credem cu adevărat asta.

Însă acel de:  mai fericit, mai grozav, mai bun, sunt doar nişte forme prin care noi ne lăsăm lesne păcăliţi, iar ca urmare noi acţionăm în consecinţă.

De fapt, ce e fericirea? E oare ea, ceva detaşat de noi, ceva ce nu putem atinge, ce nu avem dreptul la ea? Oare chiar aşa să fie? Fericirea e starea noastră naturală, e ceva care noi avem deja, doar că ignoranţa şi nepăsarea faţă de ceea ce ne aparţine a făcut să credem că nu le avem. Ea nu poate fi cumpărată de la magazinul din colţ, nu o primeşti ca bonus, nu te împiedici de ea când mergi să-ţi plimbi căţelul, ea pur şi simplu există în fiecare, aşteptând cuminte să o redescoperim.

Ce-nseamnă să fii fericit? Din nou o mare întrebare. Pentru mine a fi fericit înseamnă a mă regăsi în ceea ce sunt, a mă accepta aşa cum sunt.

Ce mă face fericit?  Orice dimineaţă, indiferent de vreme, natura că o pot privi şi asculta, înţelegerea că eu sunt mai mult decât oglinda poate să-mi arate… şi încă o sumedenie de alte lucruri poate lipsite de însemnătate pentru unii, însă pentru mine chiar sunt fericirea.

 

Te chem să stăruieşti la aceste mici, dar totodată mari  adevăruri şi te invit cu drag să răspunzi la aceste întrebări. 

Categories: Un gând pe zi

Sponsors