No public Twitter messages.
Posted by gabriela Posted on Mai - 14 - 2013

NLP-ul şi umbra plină de resurse şi înţelegere

Untitled-1     Soarele strălucea blând în drumul său spre asfinţit, iar eu îi urmăream călătoria cu mare drag şi admiraţie, bucurându-mă de energia ce-o primeam din plimbarea prin natură.

   Am ieşit, aşa pur şi simplu, fără un motiv anume, ci doar să fiu în mijlocul naturii, deoarece simţeam nevoia să ies în natură şi pentru că deja-mi terminasem treaba, am purces la drum.

 Mergeam liniştită şi totodată mulţumită de decizia luată de a ieşi, pe cărarea din livadă şi alături de mine, am observat că se mişcă ceva foarte subtil, automat atenţia mea, care până atunci era distribuită pe cu totul altceva, pe admirarea soarelui în prag de seară, a fost focalizată pe „ce se mişcă” alături de mine.

Am observat că de fapt nu era ceva fizic, însă, cu toate astea, era ceva care mi-a atras suficient de tare atenţia, astfel încât să las deoparte toată activitatea mea şi să-mi canalizez atenţia spre acel ceva nou apărut, ce era o umbră!

Da, ai auzit bine, era o umbră care mă „însoţea”, oarecum pe drumul meu, fiindu-mi un tovarăş de drum.

Chiar aş fi putut pune mâna pe ea, adică, să ating acea zonă de pe pământ unde ea se proiecta, însă la ce-mi era de folos?  Chiar nu mă ajuta la absolut nimic să mă focusez pe asta, deoarece umbra, e doar o proiecţie, este doar un efect a unei cauze, iar realizarea acelui efect este posibil doar atunci când lumina e prezentă în direcţie opusă umbrei, iar cauza este între lumină şi umbră…

pasari

Mi-am ridicat ochii spre direcţia luminii şi am observat  o pasăre ce călătorea şi ea, însă pe un alt nivel de înălţime decât al meu, care era de fapt – cauza :) …, iar că alături de mine, călătorea doar umbra ei – efectul

………………………………………………………………………………….

Am întâlnit de suficiente ori, în calea mea, situaţii în care mă strofocam din răsputeri să rezolv ceva, când de fapt, după un oarecare efort, constatam că acela era doar efectul şi oricât m-aş fi străduit să schimb ceva nu făceam decât să prelungesc agonia, acelei cauze, care a provocat acel efect.

În momentul în care reuşim să găsim acea cauză,

cert este că efectele ei se sting.

 

 

Descoperirea cauzelor devine o joacă, prin aplicarea tehnicilor NLP.

 NLP este arta şi ştiinţa excelenţei, eu spun că NLP ne călăuzeşte să devenim acele persoane la care doar visam cândva.

Părinţii întemeietori” care au fondat acest concept, Richard Bandler şi John Grinder, spun că NLP, este arta de a-i oferi un mod minţii prin care să ia o atitudine conştientă şi totodată, prin exerciţiile practice, ne oferă un nou mod de A FI  în lume, ne dezvoltăm acele capacităţi prin care să acţionăm conştient în orice context.

 Prin intermediul unei cărţi, vom primi doar teoria NLP, însă adevărata valoare e dată de exerciţiile practice.

NLP-ul acţionează profund, atunci când este „experimentat pe viu” , deoarece ştim că teoria e ca teoria, însă practica e cea care va face diferenţa.

Cu ajutorul NLP descoperim cauzele, ca mai apoi, prin exerciţii transformatoare să facem ca efectele  să dispară, devenind liberi de: constrângeri, limitări, bariere de netrecut  :)

Am înţeles şi eu acestea prin experimentare personală, cu sprijinul echipei Vreau NLP! România!

urari de bine

Cu încredere într-o variantă mai bună a mea, cea de azi faţă de cea ce ieri, vă îndemn să îndrăzniţi să vă descoperiţi ceea ce nici măcar nu ştiaţi că puteţi fi!

……………………………………

Povesteşte-mi, care sunt experimentările din viaţa ta de zi cu zi, iar cel mai tare vreau să ştiu cum  ai reuşit să faci faţă provocărilor cauzelor şi efectelor lor.

Îţi mulţumesc că eşti alături de mine!

Cu mare drag, Gabriela, abia aştept să ne mai auzim, pe curând…

P.S. – Dacă acest articol, simţi că a adus ceva nou în fiinţa ta, tot aşa el poate aduce şi unui prieten de-al tău un sprijin de neimaginat, aşa că: DĂ-L MAI DEPARTE!

 

Categories: Căsuţa cu poveşti

Sponsors