No public Twitter messages.
Posted by gabriela Posted on Feb - 01 - 2013

Recunoştinţa

a fi recunoscator

„Cu cât mai mult recunoşti şi exprimi recunoştinţa pentru ceea ce ai,

cu atât mai mult vei avea lucruri pentru care

să-ţi exprimi recunoştinţa.”

                                                                                                 Neale Donald Walsch

 

     Am primit în viaţa mea, nenumăraţi oameni şi lucruri pentru care sunt recunoscătoare şi fără ajutorul lor nu aş fi reuşit să primesc şi mai mult. În acest capitol intră chiar şi lucrurile nemateriale, care la prima vedere, sunt mai greu de perceput, însă asta nu înseamnă că ele nu sunt, ba chiar au o foarte mare însemnătate, mă refer aici  chiar la ceea ce eu simt faţă de acestea.

     Şi vreau să-ţi mărturisesc, că  au venit spre mine ocazii pe care le-am primit, exact pentru a reuşi să văd mai bine oportunităţile şi pentru care sunt profund recunoscătoare. Din clipa când am conştientizat că tot ce am în jurul meu, e de fapt un dar oferit mie, am început să-mi fac, din a mulţumi pentru tot ce mă înconjoară, un obicei şi este chiar minunat!

     Te chem să facem în fiecare zi exerciţii de recunoştinţă. Eu spun că nu e greu… încearcă, pentru început, hai să începi cu câte minim 5 lucruri cărora să le aduci mulţumire, apoi să te gândeşti la altele 5,… vezi ce uşor merge, oricum ştim că repetiţia e mama învăţăturii, deci…

Care sunt primele 5 lucruri care ţi-au venit în minte, pentru care simţi că ar fi necesar să aduci mulţumire chiar acum?

Categories: Un gând pe zi

3 Responses so far.

 1. Marcela spune:

  Gabriela, ma bucur sa descopar ca tot mai multe persoane practica recunostinta si impartasesc cu ceilalti. In articolul scris de mine

  http://www.armonieinsuflet.ro/recunostinta/

  gasesti toate lucrurile pentru care sunt recunoscatoare.

  Primele 5 lucruri care imi vin in minte si in suflet sunt:

  Multumesc si sunt recunoscatoare ca m-am trezit.
  Multumesc si sunt recunoscatoare pentru sanatatea mea.
  Multumesc si sunt recunoscatoare pentru corpul meu.
  Multumesc si sunt recunoscatoare pentru organele mele vitale.
  Multumesc si sunt recunoscatoare pentru ca sunt unica.

  Iubire si Lumina.

  • gabriela spune:

   Cu sufletul plin de bucurie dau mai departe,deoarece am convingerea clară că vom reuşi, chiar şi cu paşi mici, în aparenţă, să atingem pe fiecare de lângă noi! Dar, mai ştiu, că fiecare îşi are timpul său!
   Aşa e, recunoştina aduce cu sine nenumărate beneficii şi bucurii deopotrivă, demne de luat în seamă, care apoi duc spre împlinire!
   Lumea aşteaptă să ne audă chemarea noastră, hai s-o facem cum ştim mai bine!!!

  • Tracy spune:

   Free Trial Conversion Rate: A Guide for SaaS & Web App Cootqnies&aump; that you can see here:…But the bottom line is, you should engineer a process that takes the prospect from the marketing


Sponsors